Reactie Preud'homme misnoegd, Staelens boos: "Ik wil niet deelnemen aan Club Brugge-show"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 222 reacties
Preud'homme misnoegd, Staelens boos: "Ik wil niet deelnemen aan Club Brugge-show"
Foto: © Photonews

De stadsderby tussen Club en Cercle eindigde met een negatieve noot. Lorenzo Staelens stuurde uit onvrede zijn kat naar de persconferentie na de wedstrijd. "Ik wens niet deel te nemen aan de Club Brugge-show."

Cédric De Volder in Brugge

Een uitlating van Bart Verhaeghe zou aan de basis liggen van het relletje. "Proficiat met jullie drie punten tot hiertoe", zei de blauw-zwarte voorzitter naar verluidt tegen Lorenzo Staelens. "Ik hoop dat jullie er dit seizoen geen meer pakken." Op de bevestiging van die woorden is het - en zo zal het wellicht ook blijven - wachten, maar de oefenmeester van Cercle trok de eigen conclusies.

Michel Preud'homme reageerde dan weer wel. "Ik weet helemaal niet wat er is gezegd, maar het is natuurlijk jammer. Ik kan niet in het hoofd van een collega kijken, maar wellicht is het een emotionele reactie. Eigenlijk staat de wereld een beetje op zijn kop, hé. Als er iemand gefrustreerd zou moeten zijn, ben ik het wel. De wedstrijdleiding was consequent gedurende twintig minuten. Uiteindelijk kregen beide teams vier gele kaarten. Dat zegt genoeg in mijn ogen."

Als er iemand gefrustreerd zou moeten zijn, ben ik het wel

Nochtans moet Club in de eerste plaats in eigen boezem kijken. De thuisploeg maakte de wedstrijd zelf niet dood en liet zich bij het tegendoelpunt ringeloren. "Maar wie maakt er nooit eens een foutje? Club moet toch niet worden afgerekend op basis van één moment? Het is niet onze schuld dat de scheidsrechter geen strafschop fluit, hé. Club is niet dubbel zo goed als de rest. We moeten hard werken voor een overwinning. Ik heb de indruk dat in België de kleine broertjes nog steeds verdedigd worden. Maar ik wil hier boven staan en rustig blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties