Diederik Geypen
| 25 reacties

Dé Europese voetbalcompetitie bij uitstek is weer vertrokken. Zaterdagnamiddag stond het meerendeel van speeldag 1 op het menu. Everton leek lang op weg naar de eerste driepunter, maar botste uiteindelijk op de strijdende promovendus. Tottenham sloeg dan weer in slot snoeihard toe.

Leicester City - Everton 2 - 2

Everton - met Romelu Lukaku, maar zonder Kevin Mirallas - ging voor zijn seizoensopener op bezoek bij het Leicester City van Ritchie De Laet. Halverwege de eerste periode scoorden beide partijen elk één keer via McGeady en Ulloa. Toch liet Naismith the Toffees met een voorsprong de rust in gaan.

De manschappen van Roberto Martinez leken op een perfecte start af te stevenen, maar in het slot werkte de promovendus toch nog tegen. Wood zette de bordjes vier minuten voor het slot weer gelijk.

West Ham United - Tottenham Hotspur 0 - 1

De wedstrijd tussen West Ham en Tottenham - zonder landgenoten - werd ontsierd door twee rode kaarten. Op het half uur werd Naughton bij the Spurs naar de kant gestuurd. Noble vergat de daaropvolgende strafschop te verzilveren.

Na de pauze mocht ook Collins bij the Hammers na twee keer geel de douches gaan opzoeken. Gewezen Anderlecht-middenvelder Cheikhou Kouyaté maakte de wedstrijd bij de thuisploeg vol en doelpunten leken er niet meer te vallen, tot minuut 93. De Engelsman Dier dook goed de ruimte in en verschalkte de goalie.

West Bromwich Albion – Sunderland 2 - 2

Sébastien Pocognoli debuteerde bij West Brom met een basisstek. Nadat Cattermole de bezoekers uit Sunderland vroeg 0-1 voorbracht, boog Berahino de achterstand met twee treffers helemaal om. Toch viel er in het slot nog een billijk gelijkspel uit de bus na een goal van Larsson.

Manchester United - Swansea City 1 - 2

Eerder op de dag verloor Louis van Gaal zijn eerste officiele duel als manager van Man United. Beleef HIER nog eens de ontnuchterende zaterdagnamiddag op Old Trafford.