Analyse Moet Genk eens niet aan Köteles beginnen denken?

Moet Genk eens niet aan Köteles beginnen denken?
Foto: © Photonews

Een goed elftal begint met een goede doelman. Niet dat we willen zeggen dat Marco Bizot geen goede doelman is, maar hij moet het tegendeel wel nog bewijzen. In de eerste vier wedstrijden van dit seizoen overtuigde hij geen enkele keer.

Bizot kostte Genk - na zijn blunder tegen Cercle Brugge - opnieuw punten tegen Kortrijk. Een hoge voorzet van Baptiste Ulens werd door de Nederlander volledig verkeerd beoordeeld en hij viel met bal en al pardoes in de goal. Na zijn vreemde tussenkomst tegen Cercle beginnen er nu toch vragen te rijzen over de vorm van de goalie. 

Vertrouwenscrisis?

En dus is het vreemd dat intussen Laszlo Köteles, soldaat in vele oorlogen, en op weinig fouten te betrappen, op de bank gekluisterd blijft. Een goede doelman pakt tussen de 6 en de 8 punten per seizoen voor zijn club, een hele goede tussen de 10 en de 12. Bizot kost voorlopig enkel punten en een vertrouwenscrisis kan niet veraf zijn. Is het niet beter om hem even uit de ploeg te pakken en Köteles zijn kans weer te geven?

Köteles het vorige rampseizoen aanwrijven zou veel te ver gaan. Ok, hij incasseerde 19 doelpunten in de play-offs, maar zaten daar echte flaters tussen? Nee, het was meer het falen van het elftal. Misschien toch eens overwegen om de Hongaar terug tussen de palen te zetten?

Wat zegt Denier?

Heeft voorlopig de touwtjes nog in handen als interim-coach: Pierre Denier. Wat is zijn mening over de hele doelmannenkwestie? "Het is nu te vroeg om er te veel over te zeggen", hield hij zich vooralsnog op de vlakte.

"Maar er zal deze week over moeten gepraat worden", zag ook hij in dat het mogelijk de flater te veel was van de jonge goalie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties