Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Dit weekend begon met een knaller in Moeskroen en eindigde met puntenverlies voor de enige ploeg met het maximum van de punten in Westerlo. Na veel vijven en zessen, deliberaties dus, kwam de redactie tot een consensus over het team van de week. Ontdek wie erbij zit!

Doel

Tussen de palen kiezen we deze keer voor een doelman die de nul niet wist te houden. Olivier Werner verdient toch zijn plaats. Zonder hem kreeg Cercle meer dan één doelpunt binnen tegen Club Brugge. De Waalse doelman was het verschil tussen een punt en de nederlaag in de Brugse derby.

Verdediging

In de defensie vinden we een drietal terug. De Schutter speelde uitstekend voor Oostende én wist te scoren. Scholz zorgde dan weer voor de verzorgde opbouw van achteruit bij Lokeren. Op links heerste Pieterjan Monteyne, met hulp van maatje Langil, tegen een zwak Standard.

Middenveld

Die Langil vinden we terug op de linksbuiten. Hij speelde Standard helemaal zoek en tekende voor twee assists. Aan de overkant staat met Milicevic een invaller die de match deed kantelen voor AA Gent. Met twee goals hielp hij de Buffalo's voorbij Zulte Waregem.

De controleur op het middenveld is deze week Kevin Geudens. Hij speelde uitstekend tegen Anderlecht en scoorde een belangrijk doelpunt. Voor hem posteren we Victor Vazquez en David Destorme. Die eerste was de enige op niveau bij Club Brugge. Destorme zorgde dan weer voor de ommekeer bij Waasland-Beveren bij de rust.

Aanval

Voorin twee centrale spitsen deze week. Diaby nam twee van de vijf rozen tegen Standard voor zijn rekening en stal bijna de tweede van Badri. Bij Gent verzette Laurent Depoitre bergen werk. De beresterke spits verloor haast geen duel en had een belangrijke rol in twee van de drie Gentse doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties