Wanderson: "Ik zag het ontslag van Menzo niet aankomen"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 1 reacties
Wanderson: "Ik zag het ontslag van Menzo niet aankomen"
Foto: © photonews

Lierse SK heeft er een woelig competitiebegin opzitten. Een laatste plaats na zes speeldagen, Stanley Menzo die plaats moest ruimen voor Slavisa Stojanovic en leider Anderlecht dat zaterdag op bezoek komt. Aanvaller Wanderson Maciel Sousa Campos - voetbalnaam Wanderson - blijft er rustig onder.

"We hebben het tot nu toe niet gemakkelijk gehad", vertelt de Braziliaanse Belg in gesprek met Voetbalkrant.com. "We begonnen goed met een zege tegen Oostende, nadien zakte het vertrouwen helemaal weg."

Vanwaar die plotse keldering? "Ik heb er geen verklaring voor", gaat Wanderson voort. "Het is moeilijk om ieder jaar meteen goed te starten. Jammer genoeg maakten wij het dit seizoen mee. We domineerden onze wedstrijden wel met goed voetbal, alleen zat het resultaat tegen."

Het gedwongen vertrek van Stanley Menzo kwam voor Wanderson toch als een verrassing. "Ik zag het niet meteen aankomen. Ook vorig seizoen kenden we een moeilijke periode. Toen werd hij niet ontslagen. Ik dacht dus dat ze Menzo dit jaar ook wel wat tijd zouden gunnen. Uiteindelijk heeft het bestuur er anders over beslist."

Met Slavisa Stojanovic haalden de Pallieters een heel ander type in huis. "De nieuwe coach zorgde meteen voor een andere mentaliteit. Menzo was iemand die de Nederlandse school hanteerde met focus op balcirculatie en voetballend vermogen."

De nieuwe coach zorgde meteen voor een andere mentaliteit

"Veel had Stojanovic niet te vertellen bij zijn kennismaking. Er heerste vanzelf meer fysieke kracht en agressiviteit. Dat had de groep wel nodig, al was het voor velen aanpassen. We misten de efficiëntie om kansen te creëren en af te maken voorin."

Wanderson kan in moeilijke tijden als nu een beroep doen op de ervaring van zijn vader Wamberto, die een rijkelijk verleden bij Ajax en Standard kende. Maar daar heeft de amper 19-jarige Lierse-man geen behoefte aan. "Ik kan gemakkelijk het hoofd koel houden, dat leerde ik in mijn eerste jaar bij Beerschot. Hoewel ik toen nog zeer jong was, ging ik goed met die moeilijke periode (degradatie, nvdr.) om. Dat heeft me toen sterker gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties