Geen winnaar in Engelse topper

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
Geen winnaar in Engelse topper
Foto: © SC

De topper tussen Arsenal en Man City is geëindigd op een gelijkspel. Beide teams gaven een voorsprong uit handen, maar het was uiteindelijk toch City dat in de slotfase het meeste aanspraak kon maken op een zege.

Arsenal begon het best aan de wedstrijd en debutant Welbeck kwam heel dicht bij de openingstreffer voor de thuisploeg. Zijn poging strandde echter op de paal. Eerder zag hij ook al een uithaal naast gaan. Manchester City toonde zich ondanks het overwicht van Arsenal echter alweer bijzonder efficiënt. Het was Aguëro die de score opende. Even later kwam City zelfs dicht bij de 0-2, maar Szczesny voorkwam het doelpunt van Silva.

Wilshere leidt Arsenal naar 2-1

De bezoekers mochten met een 0-1 voorsprong gaan rusten, maar Arsenal kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers. Het offensief van The Gunners aan het begin van de tweede periode duurde niet erg lang, maar de gelijkmaker kwam er toch. Wilshere, die een uitstekende tweede helft speelde, zette de 1-1 op het bord. Iets meer dan een kwartier voor het einde kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. De 2-1 kwam er dankzij een heerlijk doelpunt van Alexis op aangeven van Wilshere.

Een deugddoende zege voor Arsenal leek op komst, maar de mannen van Wenger moesten toch nog de gelijkmaker toestaan. De defensie van de thuisploeg zag er op een corner niet al te best uit en daar profiteerde Demichelis van. In een zinderende slotfase ging City voluit op zoek naar de drie punten en daar kwamen Kompany en co bijzonder dicht bij. Zo zagen The Citizens twee pogingen op het doelkader belandden en werd een doelpunt van Nasri nog afgekeurd wegens buitenspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties