En plots kan Waasland-Beveren wél een goal maken
Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
En plots kan Waasland-Beveren wél een goal maken
Foto: © Photonews

Waasland-Beveren deelde zaterdagavond een stevige mokerslag uit aan Zulte Waregem. De troepen van Ronny Van Geneugden scoorden maar liefst vier goals, en dat terwijl ze tot dusver de minst productieve eersteklasser waren.

Door Timothy Collard

In de eerste zes competitiewedstrijden kwam Waasland-Beveren amper vijf keer tot scoren. Enkel Lokeren – met eveneens vijf goals voor – deed even slecht. Het was dan ook duidelijk waar het schoentje knelde bij de ploeg van Van Geneugden.

Aanvallende versterking gevraagd, aanvallende versterking gekregen

Er was nood aan aanvallende versterking, iets wat Colin Coosemans na de eerste driepunter – 2-0 thuis tegen Lierse – nog duidelijk aangaf. “Wij hebben ons werk gedaan op het veld. Het is nu zaak dat het bestuur ook nog versterking in huis haalt”, aldus de doelman.

Met Vukusic was er al iemand bijgekomen, maar met de komst van Amido Baldé had Van Geneugden zijn targetspits die hij voor ogen had beet. De boomlange spits (1m93) is niet de meest verfijnde, maar kan het zijn tegenstanders best moeilijk maken.

Ibou scoort voor het eerst sinds... april

Daar waar Beveren het ontzettend moeilijk had om doelpunten te maken in de eerste zes competitiewedstrijden, ging het tegen Zulte Waregem plots heel wat makkelijker. Baldé en Vukusic tekenden voor hun eerste in loondienst van Beveren, terwijl Ibou voor het eerst sinds midden april nog eens de netten bol zette.

Na een moeizame start lijkt alles eindelijk in zijn plooi te vallen bij de Leeuwen. Na een zes op zes tegen Lierse en Zulte Waregem moeten de jongens van Van Geneugden nu voor bevestiging zorgen. Te beginnen volgende week, thuis tegen… Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties