Diego Costa en Cesc Fabregas: de nieuwe motoren van Chelsea

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Diego Costa en Cesc Fabregas: de nieuwe motoren van Chelsea
Foto: © photonews

Spanjaarden komen en Spanjaarden gaan bij Chelsea FC. Fernando Torres en Juan Mata - afgelopen winter al - trokken de deur op Stamford Bridge achter zich dicht. Andere jongens van La Furia Roja streken neer en zwaaien er momenteel de plak. En hoe!

Chelsea raast door de Premier League. De Londenaars pronken na vier speeldagen nog als enige met het maximum van de punten en lieten al vijftien keer de netten trillen. Eden Hazard krikte zijn WK-vorm danig op, maar de echte sterren tijdens deze indian summer komen niet toevallig van het Iberisch Schiereiland.

Centrumpositie

Diego Costa moest eindelijk het diepespitsprobleem oplossen bij de blauwhemden en lijkt goed op weg om daarin te slagen. De teller van de gewezen aanvaller van Atlético Madrid staat al op zeven stuks. Daarmee komt hij al aardig in de buurt van de negen rozen die Samuel Eto'o vorig seizoen achter zijn naam schreef. De vijf van zijn Spaanse rivaal Fernando Torres durven we zelfs bijna niet te vermelden.

Aanvoer

Omdat chauvinisme te gepasten tijde mag, willen we toch even benadrukken waarom Hazard op het punt staat om tot de beste betaalde Chelsea-speler uit te groeien. Hoewel onze landgenoot niet als dichtste man bij het vijandelijke doel acteert, was hij afgelopen PL-jaar goed voor veertien goals en zeven assists. Geen enkele teammaat deed beter.

Dit seizoensbegin blijven de statistieken van de Rode Duivel nog wat achterwege en is dé man van de laatste pass eveneens een nieuwkomer. Cesc Fabregas keerde terug naar zijn vertrouwde Londen (hij streek als zestienjarige al eens neer bij Arsenal) en liet zich meteen gelden bij de stadsrivaal. De middenvelder klokte intussen af op zes beslissende assists.

Vanavond treden de manschappen van manager José Mourninho aan op het kampioenenbal. In de thuismatch tegen het Duitse Schalke 04 begint The Special One aan zijn geliefkoosde missie: met Chelsea de Beker met de Grote Oren in de wacht slepen. De poulefase, waarin ook nog Sporting Lissabon en Maribor wachten, mag met deze zuiderse aanjagers die in bloedvorm steken geen hinderpaal betekenen voor The Blues.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties