Daarom kon Van Holsbeeck Conté naar Astridpark loodsen

Daarom kon Van Holsbeeck Conté naar Astridpark loodsen
Foto: © Photonews

Ibrahima Conté verkaste in het slot van de transfermarkt voor ongeveer anderhalf miljoen euro van de Gaverbeek naar het Astridpark. Een opmerkelijk lage prijs voor een bepalende speler bij een ploeg die tweede en vierde werd de afgelopen jaren. Van Holsbeeck legt uit hoe ze hem konden binnenhalen.

"Er zijn een aantal parameters die je niet kan beheren. Zo zijn we de enige Belgische ploeg in de Champions League. Aan de ene kant willen we voor het Belgische voetbal dat er twee ploegen in de poules zitten, aan de andere kant moet je de 'market poule' dan verdelen in twee."

"Als enige ploeg in de Champions League verhoogt dat ons budget, maar dat schrijven we niet meteen in", aldus Herman Van Holsbeeck enkele weken geleden al aan Voetbalkrant.com.

"Zij moeten verkopen", zei Bayat

Een van die parameters om Ibrahima Conté uiteindelijk toch te kunnen binnen lepelen, was dat de prijs gedrukt werd, omdat Zulte Waregem 'moest verkopen'. Conté - die er op voorspraak van Besnik Hasi kwam - werd uiteindelijk voor anderhalf miljoen euro gehaald. Onder zijn waarde, meent Francky Dury.

"Conté had mandaten bij zowel Mogi Bayat als Patrick De Koster. Mogi beloofde me dat hij ervoor zou zorgen dat Conté kwam tegen de prijs die wij wilden en konden betalen, want na de komst van Defour was er een serieuze hap uit ons budget. 'Ik ken de situatie bij Zulte Waregem', zei hij, 'zij moeten verkopen.' Daarna is alles in een stroomversnelling gekomen", aldus Van Holsbeeck daar nu eerlijkover in Sport/Voetbalmagazine.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties