Vanhaezebrouck waarschuwt: "Voor hen is dit de match van hun leven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vanhaezebrouck waarschuwt: "Voor hen is dit de match van hun leven"
Foto: © Photonews

Vanavond is het zover, dan komen de eersteklassers in actie in de Beker van België. Vierdeklasser UR Namen mag het in eigen huis tegen Gent opnemen. De match is live te volgen via Voetbalkrant.com. Gent- coach Vanhaezebrouck is alvast op zijn hoede.

Door Sander De Graeve

Gent had het thuisvoordeel graag afgekocht, maar vanavond trappen de Gentse studenten hun academiejaar op gang en heeft de politie de handen vol. Naar Namen dus, een klein charmant stadion in plaats van de grootse Ghelamco Arena.

Het toont de magie van de vroege rondes in de bekercompetitie, kleine ploegen die grote kunnen verslaan. Volgens Vanhaezebrouck krijgen de kleintjes daar te weinig kans toe. "Ik ben voorstander om de eersteklassers eerder te laten deelnemen." Ook de loting steekt niet goed in elkaar. "Vorig jaar kwam het toevallig perfect uit, beide kanten van de tabel waren evenwaardig."

"Het viel zelfs iets te veel op. Nu zitten wij in de moeilijke kant, maar als je de beker wil winnen, moet je toch iedereen verslaan.", Vanhaezebrouck vindt het gebrek aan belangstelling jammer. "Het zou al beter zijn moesten de halve finales ook al in één wedstrijd op de Heizel plaats vinden. Dat maakt het veel interessanter."

Naar de match van vanavond nu. Gent is een bekerploeg en Vanhaezebrouck is een bekercoach. "Ik ben er nog nooit in de eerste ronde uit gegaan. We moeten wel oppassen voor Namen. Voor hen is dit niet de match van het jaar, maar de match van hun leven. Ze zullen scherp staan."

Selectie Gent: Sels, Nogueira, Zolotic, Rafinha, Pollet, Depoitre, Neto, Raman, Kums, Van Der Bruggen, Maes, Asare, Locigno, Dejaegere, Soumahoro, Vandenbussche, Lepoint, Gavazaj en Gershon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties