Premier League: Courtois en Hazard blijven aan leiding, ook Kompany en Alderweireld aan het feest

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Premier League: Courtois en Hazard blijven aan leiding, ook Kompany en Alderweireld aan het feest
Foto: © Photonews

Onze landgenoten hebben het vanmiddag uitstekend gedaan in de Premier League. Enkel Ritchie De Laet verloor met zijn Leicester City. Leuk extraatje: ook Louis van Gaal stopte nog eens drie punten op zak.

Hull City 2 - 4 Manchester City

De aanwezigen in het Kingston Communications Stadium zagen vanmiddag alvast een pak doelpunten. Manchester City startte verschroeiend aan de partij en stond na een tiental minuutjes al met 0-2 voor na doelpunten van Sergio Agüero en Edin Dzeko. Toch gingen we met een 2-2-gelijkspel rusten na onder meer een eigen doelpunt van Eliaquim Mangala. Uiteindelijk bezorgden Edin Dzeko met zijn tweede van de middag en Frank Lampard het team van Vincent Kompany de volle buit.

Chelsea 3 - 0 Aston Villa

Thibaut Courtois beleefde een rustige middag tegen Aston Villa. Eden Hazard zag dan weer van op het veld hoe Oscar, Diego Costa en Willian voor de doelpunten zorgden. De Rode Duivel speelde zelf niet zijn beste wedstrijd van het seizoen en werd na een dik uur gewisseld. The Blues blijven op die manier aan de leiding in de Engelse topklasse.

Southampton 2 - 1 Queens Park Rangers

Toby Alderweireld startte na zijn blessure meteen terug in de basis in het team van Ronald Koeman en bleef ook negentig minuten tussen de krijtlijnen staan. De Rode Duivel speelde wederom een meer dan verdienstelijke wedstrijd. The Saints zagen in het tussenseizoen dan wel een pak sterkhouders vertrekken, maar staan ondertussen toch maar mooi op de tweede plaats in het klassement.

Manchester United 2 - 1 West Ham United

Louis van Gaal kan eventjes opgelucht ademhalen. United won vanmiddag met 2-1 van West Ham United, dat Cheikhou Kouyaté moest missen met een blessure. Wayne Rooney en Robin van Persie tekenden voor de doelpunten. Eerstgenoemde pakte na een uur voetballen overigens een rode kaart. Adnan Januzaj en Andreas Pereira bleven de volledige partij op de bank.

Overige resultaten: 

Sunderland 0 - 0 Swansea City
Crystal Palace 2 - 0 Leicester City (Ritchie De Laet werd na een uur vervangen, nvdr.)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties