Chelsea-nieuwkomers primussen van de klas, onze landgenoten volgen goed

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 11 reacties
Chelsea-nieuwkomers primussen van de klas, onze landgenoten volgen goed
Foto: © photonews

Nu er een dubbele EK-kwalificatieronde voor de deur staat, ligt ook de Premier League twee weken stil. Tijd om er enkele markante statistieken bij te halen die Squawka tijdens de eerste zeven speeldagen in de hoogste Engelse divisie bijhield.

Topscorer

Chelsea-aanvaller Diego Costa voert onbedreigd de topschutterslijst aan met negen rozen. Op verre achterstand volgt een trio met vijf stuks, namelijk Sergio Agüero (Man City), Berahino (WBA) en Leonardo Ullo (Leicester City). Daarachter komt met Nacer Chadli al de eerste Rode Duivel. De middenvelder van Tottenham zit samen met een heleboel anderen aan vier stuks.

Meeste assists

Voor de leider met de assists moeten we eveneens op Stamford Bridge zijn. Die andere nieuwkomer Cesc Fabregas topt daar fier de lijst met zeven beslissende passes. De enige die iet of wat in zijn buurt komt is de IJslander Gylfi Sigurdsson van Swansea City.

Passprecisie

Geloof het of niet maar Per Mertesacker gaf in de zeven eerste wedstrijden van het seizoen het meest accurate passes. Maar liefst 94% van zijn inspeelpasses kwamen goed terecht. De 30-jarige houterige verdediger troeft hiermee Phil Jagielka (Everton) en Laurent Koscielny (Arsenal) af. Op plek 5 vinden we het Belgenduo Hazard-Kompany terug dat met een percentage van 91 aardig uit de verf komt.

Geslaagde tackles

Een laatste statistiek die we u voorleggen is die van de gelukte tackles. Mile Jedinak is hier de beste leerling van de klas met 28 succesvolle ingrepen. Craig Gardner (WBA) en César Azpilicueta (Chelsea) volgen respectievelijk met 23 en 21 op plek twee en drie. Plaats zeven is wegelegd voor een landgenoot die tot op heden nog geen Rode Duivel is. Ritchie De Laet had mede dankzij zijn achttien succesvolle tackles een belangrijk aandeel in de knappe seizoensstart van promovendus Leicester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties