Courtois na hetze: "Wilde spelen als test voor Bosnië"

Courtois na hetze: "Wilde spelen als test voor Bosnië"
Foto: © photonews

Gisteren in doel tijdens België - Andorra: Thibaut Courtois. De goalie werd uiteindelijk fit bevonden en wilde zelf absoluut spelen. "Als test voor de match tegen Bosnië wilde ik zien hoe ik op de felle verlichting zou reageren", aldus de doelman.

Johan Walckiers in Anderlecht

De laatste week werd er wel heel veel fuzz gemaakt rond de hersenschudding van Thibaut Courtois. Misschien wat te veel, meent de doelman: "Ik ben er vrij rustig onder gebleven, maar er was te veel commotie rond die botsing."

"Ja, er was een botsing", geeft de goalie toe. "Maar op dinsdag voelde ik me al redelijk goed. Chelsea wilde geen risico's nemen, maar ik heb testen afgelegd en gisteren ook nog een extra hersenscan (EEG). Alles was daarop normaal.  Had ik hoofdpijn of andere last gehad, dan had ik het wel laten weten en zou ik niet spelen."

En dus speelde Courtois uiteindelijk gewoon. Zeker niet om Mignolet vliegen af te vangen, maar als nuttige test. "Ik wil elke match die ik voor mijn land kan spelen ook sowieso spelen. Maar het was ook een goede test naar maandag toe om te zien hoe ik zou reageren op de felle verlichting in een stadion 's avonds."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties