Het blauw-gele gevaar: De tegenstander van morgen gedestilleerd

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Het blauw-gele gevaar: De tegenstander van morgen gedestilleerd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgenavond staan de Rode Duivels in Bosnië & Herzegovina voor de lastigste opdracht van deze kwalificatiecampagne. De Bosniërs schatten we immers hoger in dan Gareth Bale en zijn kornuiten. Waarom? Dat lees je hier.

Door Sander De Graeve

Bij Bosnië loopt immers heel wat talent rond. Het is een sterk blok dat het niet moet hebben van één sterspeler. We lijsten de vier gevaarlijkste heerschappen hier even op.

Edin Dzeko

Dzeko leek even twijfelachtig, hoera, voor de match tegen België. De eerste berichten na de partij tegen Wales hadden het over een schorsing, maar dat bleek niet te kloppen. Dzeko pakte zijn tweede geel karton en je hebt er drie nodig om naar het strafbankje te vliegen.

De aanvaller is topschutter aller tijden bij Bosnië & Herzegovina. Deze goalgetter begon zijn carrière bij Zlejeznicar, maar kreeg naam en faam bij Wolfsburg. Daar kwam hij in 111 competitiewedstrijden aan 66 goals, geen slecht gemiddelde.

Hij weet ook hoe je moet scoren tegen de Rode Duivels. In 2009 deed hij dit tegen onze nationale ploeg. Heel mooi, maar morgen mag hij het achterwege laten.

Vedad Ibisevic

Dzeko is echter niet de enige met een neus voor goals binnen deze selectie. Vedad Ibisevic scoort in het weekend zijn doelpunten bij Stuttgart en speelde daarvoor erg lang bij Hoffenheim, de huidige werkgever van Koen Casteels.

Op het WK liet hij zich opmerken door een doelpunt te lukken tegen finalist Argentinië.

Miralem Pjanic

De match in de match komt er tussen Pjanic en Nainggolan. Beide heren verdienen hun dagelijks brood in het Colosseum van AS Roma. Daar wijken ze qua statistieken geen meter van elkaar. Radja scoorde één goal in zes matchen, Miralem deed krek hetzelfde. 

Deze vinnige middenvelder lijkt overigens al een hele tijd mee te gaan, eerst bij Metz en Lyon en nu bij Roma. De technisch begaafde Pjanic is nog steeds maar 24, maar verzamelde toch al 50 caps en negen goals. Een indrukwekkend aantal op die leeftijd.

Hij moet morgenavond voor de ideeën zorgen, naast een gave techniek loopt Pjanic ook over van de vista. Die had hij nodig bij zijn landskeuze. Hij speelde in de jeugd bij Luxemburg, maar met die ploeg was hij volgens ons nooit op een groot tornooi geraakt. Hij ontweek het Giggs-syndroom (sterspeler die nooit een WK van dichtbij zag) en koos voor Bosnië & Herzegovina.

Asmir Begovic

Als de drie sjarels hierboven niet tot scoren komen, is er nog altijd doelwachter Asmir Begovic. Waarom hij een gevaar is? Hierom. Al zien we Courtois zich niet zo makkelijk gewonnen geven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties