"Als Kevin niet scoorde, had je geen reden meer om hem op te stellen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
"Als Kevin niet scoorde, had je geen reden meer om hem op te stellen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ooit was Kevin Vandenbergh een beloftevolle aanvaller die blindelings de weg naar doel vond. Nu is er voor de 31-jarige spits enkel nog een rol weggelegd in de Westelse B-kern en moet hij dit weekend van aan de zijlijn het duel tussen de twee clubs waar hij zich ontpopte aanschouwen.

Zowel bij Westerlo als Racing Genk loste Vandenbergh de verwachtingen moeiteloos in. Bij de Limburgers nestelde hij zich zelfs naast clubtopscorers als Vossen, Strupar en Sonck. Toch liep het plots spaak in zijn carrière.

Als het minder ging, kon Kevin de strijd niet winnen

"Ik verweet hem dat hij te veel op zijn goals teerde", vertelt Hugo Broos die Vandenbergh onder zijn hoede had bij Genk. "Ik discussieerde met hem dat hij meer moest doen dan alleen maar scoren: De dag dat dat wegvalt, heb je een probleem. Als Kevin niet scoorde, had je als trainer geen reden meer om hem op te stellen."

Na een succesvolle Belgische periode, trok de aanvaller naar de Nederlandse middenmoter Utrecht. "Kevin is top in de eindfase van de zestienmeter", pikt toenmalig technisch directeur Foeke Booy in in Het Laatste Nieuws. "Hij zal beter renderen in sterkere dan in minder sterke teams. Ik vond hem wel balvast, maar niet echt explosief of supersnel. Dat heeft hem beperkt. Als het minder ging, kon Kevin de strijd niet winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties