Albanië: "Spelers werden met kettingen geslagen"

Albanië: "Spelers werden met kettingen geslagen"
Foto: © SC

De UEFA heeft een disciplinair onderzoek ingesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de interland tussen Servië en Albanië. Beide landen leggen de schuld bij de ander, de Albanese voetbalbond wil een onafhankelijk onderzoek.

Dronegate zal de gemoederen nog wel een tijdje doen oplaaien. De interland tussen Servië en Albanië werd bij een 0-0-gelijkspel nog voor de rust stilgelegd, na grote rellen tussen spelers onderling en het publiek.

De reden: een drone met een vlag van Groot-Albanië door het stadion in Belgrado. De Serviërs haalden de vlag neer en gingen er mee gaan lopen, tot woede van de Albaneze spelers. In het tumult achteraf kregen zij ook rake klappen van supporters: stoeltjes vlogen door de lucht.

Kettingen

Albanië is via zijn voetbalbond nu duidelijk: zij willen een onafhankelijk onderzoek. Zo zouden de spelers van Albanië in het tumult onder andere met kettingen geslagen zijn.

De UEFA heeft op 23 oktober staat een hoorzitting gepland. Dan kennen beide voetbalbonden hun mogelijke straf, die kan gaan van matchen zonder publiek tot uitsluiting uit het toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties