MPH verdedigt rotatiepolitiek: "We hebben titel vorig jaar verloren door blessures"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
MPH verdedigt rotatiepolitiek: "We hebben titel vorig jaar verloren door blessures"
Foto: © Photonews

Michel Preud'homme heeft de rotatiepolitiek ingevoerd bij Club Brugge. Bovendien lijkt blauw-zwart de vruchten te plukken waar Standard vorig seizoen nog mislukte. Hoe slaagt de oefenmeester erin om iedereen tevreden te houden?

Cédric De Volder in Brugge

Guy Luzon toonde zich vorig seizoen bij Standard ook al een fervente liefhebber van roteren. Vooral voor de jaarwisseling kwamen al zijn spelers evenveel aan bod. Het leverde de Rouches geen prijzen, maar enkel ontevreden spelers op. Hoe wordt dat bij Club Brugge opgelost?

"Maar iedereen beseft dat Club Brugge vorig seizoen de titel heeft verloren door het aantal gekwetsten in play-off 1", verdedigt Michel Preud'homme zijn keuzes. "En vorig seizoen waren we slechts in één competitie actief, terwijl dat er nu drie zijn. Het is dus van het grootste belang dat iedereen scherp en fris blijft."

Ik maak keuzes voor Lokeren, maar denk al aan de komst van Kopenhagen

Bovendien kan de Luikenaar op Olympia schijnbaar wisselen zonder kwaliteitsverlies. "En dat is nodig als je gemiddeld drie wedstrijden per week moet spelen. Al blijft het wel voortdurend knopen doorhakken. Ik maak bijvoorbeeld mijn keuze voor de wedstrijd van zondag tegen Sporting Lokeren, maar denk ook al aan de komst van FC Kopenhagen donderdag. Er zijn altijd spelers die je beter kan gebruiken in de één of in de andere wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties