Opmerkelijk: Ex-prof doet zich voor als Chelsea-speler en vliegt gevangenis in

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Opmerkelijk: Ex-prof doet zich voor als Chelsea-speler en vliegt gevangenis in
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een verbazingwekkend verhaal bereikt ons uit Engeland. Daar moet ex-prof Medi Abalimba voor vier jaar naar de gevangenis wegens oplichting. De 25-jarige deed zich voor als Chelsea-middenvelder Gaël Kakuta.

Abalimba mislukte als voetballer wegens een schrijnend tekort aan professionalisme. Hij stond onder contract bij teams als Crystal Palace, Derby County en Fulham. Op een gegeven moment kostte hij één miljoen euro. Dat sprookje stuikte in elkaar, maar het leven van een voetbalster kon Abalimba kennelijk niet missen.

Hij deed zich voor als Gaël Kakuta, de Franse middenvelder van Chelsea die vorig seizoen nog in actie kwam voor Vitesse. Hij ging naar de duurste hotels en had een Bentley met chauffeur en gaf een klein fortuin uit in discotheken. Die werden steevast verwittigd dat er een VIP in aantocht was. Zijn gevolg? Chauffeurs, bodyguards en vrouwen.

Hoe kon hij dat betalen? Hij gebruikte gegevens van gestolen kredietkaarten. Abalimba liep uiteindelijk tegen de lamp en moet vier jaar de cel in. Hij fraudeerde in totaal voor zo'n 200.000 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties