Reactie Ciman heeft weer hoop: "In één week tijd is alles veranderd"

Ciman heeft weer hoop: "In één week tijd is alles veranderd"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laurent Ciman heeft een heel belangrijke rol in de wederopstanding van Standard deze week. Onverzettelijk zowel donderdag als zondag in verdediging en tegen Anderlecht ook beslissend in het aanvallende compartiment.

Johan Walckiers in Anderlecht

Ciman zag in één week tijd de donkere wolken boven zijn ploeg opklaren. "We hebben vandaag dezelfde stijl gehanteerd als tegen Sevilla en dat loonde. In één week tijd is alles veranderd en dat doet plezier. Iedereen wist wat hij moest doen en toonde de juiste mentaliteit. Ik heb altijd gezegd dat het ging keren als we op de details letten en dat doet het nu dus ook", aldus de verdediger.

We zijn weer een echte ploeg

Niet toevallig heeft de trainerswissel dus succes. "Ik weet niet of het daaraan ligt, maar de resultaten zijn er wel hé", haalde Ciman de schouders op. "De organisatie staat er, we maken weinig fouten en we spelen als blok. Een echte ploeg dus! Anderlecht heeft nooit zijn normale spel kunnen spelen en dat is onze verdienste."

Daarbij maakte Standard gebruik van hun voordeel op Anderlecht: gestalte. "We wisten dat er iets te doen was op stilstaande fases en daar hebben we ons ook op toegelegd. Iedereen nam ook zijn verantwoordelijkheid. We staan nog ver in het klassement, maar we hebben onze eerste stap gezet. Beetje bij beetje, is het motto!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties