Overzicht Eredivisie: PSV legt er vijf in het mandje

Caroline Tonnelier

PSV blijft het uitstekend doen in Nederland. Dat ondervond ook Utrecht, dat in eigen huis een 1-5 pandoering kreeg.

Utrecht 1-5 PSV

Na een halfuur was de wedstrijd gespeeld in Utrecht. Op dat moment stond het al 0-3 dankzij Maher, Depay (vanop de stip) en Hendrix. Bovendien stond de thuisploeg op dat moment al met tien man nadat van der Maarel op korte tijd twee keer geel pakte. Kort na de pauze slaagde Utrecht er toch in iets terug te doen. Boymans zorgde voor de 1-3. Negen minuten voor affluiten nam Kum met een own-goal alle twijfel weg. In de slotminuut werd het zelfs nog 1-5 voor de bezoekers. Ook Wijnaldum deed nog eens de netten trillen.

PEC Zwolle 2-2 Heerenveen

Veel spannender was het in Zwolle. Daar kwam de thuisploeg twee keer terug na een achterstand. Heerenveen mocht met een voorsprong gaan rusten na een penaltydoelpunt van Uth. Kort na de pauze zette Necid de 1-1 op het bord. Tien minuten later bracht Uth Heerenveen echter opnieuw op voorsprong. PEC kwam echter opnieuw langszij. Met dank aan een blunderende Nordfeldt maakte van der Werff er 2-2 van.