Reactie D'Haene: "Zieke ploeg? Dat is overdreven, maar er is geen vertrouwen"

D'Haene: "Zieke ploeg? Dat is overdreven, maar er is geen vertrouwen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het eerste halfuur waren er lichtpuntjes, daarna ging Zulte Waregem weer helemaal ten onder tegen Cercle Brugge. De kapitein kwam het na de match schoorvoetend uitleggen: "Er sluipt twijfel in de ploeg en we verliezen het vertrouwen te makkelijk, maar we zijn geen zieke ploeg."

Aernout Van Lindt in Waregem

"Een zieke ploeg? Neen, dat is toch wat overdreven. Er is namelijk absoluut geen slechte sfeer of mentaliteit. Daar ligt het echt niet aan", aldus de aanvoerder. "Wat wel klopt is dat we door de 1-1 tegen Cercle weer een tik kregen en daar niet konden van herstellen. Er zit geen vertrouwen in de ploeg.

Mede daardoor plooide Essevee steeds meer achteruit: "Iedereen heeft schrik om iets verkeerd te doen. We kunnen echt beter voetballen dan we tonen. Maar niemand durft iets doen, waardoor het traag en moeizaam voetballen wordt. Het kost veel te veel energie om tien meter terreinwinst te boeken, waardoor we niet vooruit raken."

Toch is er meer dan schrik alleen: "Ja, er is misschien ook te weinig kwaliteit op dit moment. Het heeft een aantal redenen die met elkaar verbonden zijn waarschijnlijk, maar de situatie is hoe ze is."

Serieuze patat

Het gevolg: alweer een nederlaag, alweer een dreun. "We wisten dat een overwinning ons niet over de streep zou trekken en dat het moeilijk zou worden. De tegendoelpunten? Die waren ook vandaag weer vermijdbaar. Er is elke match wel iets dat net niet goed loopt", moet de verdediger ootmoedig toegeven.

"En we hadden nochtans vertrouwen voor de match, na een goede week training. Maar dit is een serieuze patat. Misschien maar beter dat we dinsdag alweer een nieuwe match hebben. Misschien kunnen we op Mechelen wat we op Sclessin deden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties