Odoi morgen aan de bak zonder Scholz naast zich: "Hij liet ploeg in de steek"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Odoi morgen aan de bak zonder Scholz naast zich: "Hij liet ploeg in de steek"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Sporting Lokeren zijn het erg korte weken. Met de Europese matchen en nu het midweek-voetbal zit de kalender tjokvol. Op zo'n moment heb je iedereen nodig. Morgen treedt het tegen Charleroi aan zonder Scholz, vooral Odoi vindt dat jammer.

Door Sander De Graeve

Odoi was oorspronkelijk een rechtsachter, maar speelt sinds zijn aankomst in Lokeren steevast op links. Op Moeskroen stond hij rechtsachter om de schorsing van Galitsios op te vangen. "Ik voel me momenteel beter op links omdat ik steeds in die situaties kom. Op rechts moet ik mijn lichaam op een andere manier draaien en het hangt ook af van welke verdediger naast me staat."

Hij geeft de voorkeur aan Scholz. "Als ik met Scholz naast me speel kan ik iets hoger gaan staan, bij Mijat moet ik zakken en kom ik sneller onder druk." Ook wie voor hem staat, speelt een rol. "Remacle blijft meer tegen de lijn, Patosi gaat vaker naar binnen waardoor ik meer ruimte krijg. Ik zeg niet dat de ene beter is dan de andere, hé. Ze hebben elk hun stijl."

Nu zal hij zaterdag fris zijn

Scholz zullen we niet zien tegen Charleroi. Hij pakte rood na een reactie. "Hij is een heel belangrijke speler en ik was erook van overtuigd dat het geen fout was. Hij moet echter niet zo reageren. Zo laat je de ploeg in de steek. Het is iets waar hij ook van zal leren en zal zelf wel weten dat het niet zo slim was."

Odoi dramatiseert de afwezigheid van Scholz niet en geeft aan dat er gewoon gewonnen moet worden tegen Charleroi. "Er zijn spelers die hem kunnen vervangen en hij zal zaterdag frisser zijn. Het is een belangrijke match in eigen huis, we moeten gewoon die drie punten pakken. Daarna wacht Anderlecht."

Fysiek zit het wel snor bij Odoi. "Ik voel me goed, de match tegen Club Brugge kostte iets meer krachten en kreeg ik zelfs last aan mijn nek. Tegen Moeskroen voelde ik me beter. Ik heb ook geen last van het virus dat momenteel rond gaat in de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties