Interview Defour wil mentaliteitswijziging: "Het moet niet altijd mooi zijn, gevechtsvoetbal is geen schande"

Defour wil mentaliteitswijziging: "Het moet niet altijd mooi zijn, gevechtsvoetbal is geen schande"
Foto: © Photonews

Soms moet je eens een degelijke uitleg krijgen van een speler. Niet altijd makkelijk in voetbalmiddens, maar Steven Defour is er eentje die wel een duidelijke mening heeft en geeft. "Of we nu tweede, derde of vierde staan, we weten waar we naartoe willen."

Johan Walckiers in Neerpede

Defour kreeg zondag nog de volkswoede uit Luik over zich, maar maakte zich daar met een schouderophalen vanaf. "Tijdens een match voel ik daar niks van", aldus de middenvelder. 

Steven, je kan niet ontkennen dat het niet goed was?

"Nee, het was niet goed. Er zijn geen twijfels dat we beter kunnen spelen. Met onze kwaliteiten moeten we meer tonen. We moeten harder werken voor betere resultaten."

Hoe verklaar je het?

"Het ritme van de wedstrijden. We spelen een grote match tegen Arsenal en slecht tegen KV Mechelen en Standard. Je moet hetzelfde geven in alle wedstrijden. Sommigen dachten dat ze wel vijf of tien meter minder konden lopen in die matchen. En dat was ook te zien aan de statistieken. We mogen onze wedstrijden niet uitkiezen."

Wat zeg je aan je ploegmaats?

"Elke keer de knop omdraaien en altijd hetzelfde spelen. Zo zullen we minder problemen hebben."

Jij trapt de meeste corners. Dat levert bitter weinig op...

"Ik heb er tegen Standard twee of drie goeie gegeven. Eentje werd naast gekopt door Cyriac en bij een andere kwam Kabasele net te laat. Dat zijn de details die een match kunnen beslissen. Maar ik besef ook dat er iets te weinig lengte in de ploeg zit. Maar we moeten er mee leven. De corners moeten beter en de timing om voor de man te komen ook."

Op het einde willen we kampioen zijn

Voel je nu meer druk?

"Druk is er altijd. Wij weten waar we naartoe willen. Of we nu tweede, derde of vierde staan, dat maakt niet uit. Wij willen zo goed mogelijk spelen en elke match winnen. En op het einde willen we kampioen zijn. Daar willen we naartoe. Wat er ondertussen gebeurd, is niet belangrijk."

Voel je dan meer nervositeit?

"Wel, ik heb liever dat iedereen wat nerveuzer wordt en dat er iets gebeurt in plaats van dat we rustig blijven."

Hoe loopt het op het middenveld?

"Vrij goed denk ik wel. Dat ik laag de bal kom opeisen. Je moet van ergens beginnen bouwen hé!"

Mijn lichaam moet zich aanpassen aan drie matchen per week

Is er veel veranderd in België qua niveau sinds je vertrek bij Standard?

"Het is anders. Niet slechter of beter, maar anders. Ik ben ook anders. Ik vertrok als 22-jarige en kwam terug als 26-jarige met een pak internationale ervaring. Op dit moment doe ik waar Anderlecht me voor gekocht heeft en op een goed niveau. Maar ik kan nog beter. Het zal stap voor stap gaan."

Verwerk je die drie matchen per week goed? Het is al een tijdje geleden...

"Het is inderdaad drie jaar geleden dat ik nog zoveel speelde. Mijn lichaam moet zich aanpassen en dat is niet altijd even makkelijk. Het is belangrijk dat ik nu mijn niveau kan aanhouden."

Is het nu de bedoeling om zes op zes te pakken en ook op Arsenal iets te laten zien?

"Dat is inderdaad de bedoeling. We moeten de koppen misschien eens bij elkaar steken. Iedereen moet beseffen dat het niet altijd mooi moet zijn. Op dit moment hebben we punten nodig. En gevechtsvoetbal is geen schande..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties