Vanden Borre: "Youri is mijn jongere broer, Vincent legde een truitje op mijn plaats in de kleedkamer"

Vanden Borre: "Youri is mijn jongere broer, Vincent legde een truitje op mijn plaats in de kleedkamer"
Foto: © Photonews

In een interview met S/V Magazine heeft Anthony Vanden Borre zijn relatie met Youri Tielemans en Vincent Kompany blootgelegd. Voor de ene neemt hij de rol op zich die Kompany voor hem opneemt.

"Youri beschouw ik als mijn jongere broer. We praten alle dagen, hij komt altijd naar mij toe", aldus Vanden Borre, die één van de leidersfiguren in de kleedkamer is. "Het is goed dat ik hem kan zeggen wat hij vooral niet moet doen. Hij heeft een nog sterker karakter dan Vincent Kompany op die leeftijd. Je hebt nog niet alles van hem gezien, maar over een jaar of twee, drie ga je begrijpen dat hij echt nog iets meer heeft dan Vincent en ik."

Kompany blijft echter heel belangrijk voor Vanden Borre. De band die de twee hebben, heeft hem deels er terug bovenop gebracht. "De band met Vincent is er altijd geweest. Ook nu. Vincent is altijd geïnteresseerd gebleven in mij. Het is iemand die altijd vraagt hoe het met je gaat, of je iets nodig hebt."

"Hij heeft altijd contact gehouden, zoals toen ik zonder club zat en gewoon met Anderlecht meetrainde. In die tijd oefenden de Rode Duivels ook op Neerpede. Na een training zag ik in de kleedkamer op mijn plaats een trui van de Rode Duivels liggen. Het was zijn manier om me aan te moedigen om niet op te geven en door te zetten. Het was een sterk en mooi gebaar.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties