Vertrek Maesschalck zat er al langer aan te komen

Vertrek Maesschalck zat er al langer aan te komen
Foto: © Photonews

Toen we gisteren het nieuws kregen dat Lieven Maesschalck geen deel meer uitmaakt van de medische staf van de Rode Duivels keken we absoluut niet verbaasd op. Het zat er al langer aan te komen, want het boterde niet echt meer tussen Wilmots en de kinesist.

Pas op, Wilmots heeft enorm respect voor de vakbekwaamheid van Maesschalck. Zelf liet hij zich in zijn carrière altijd in de praktijk in Antwerpen behandelen. Wilmots heeft echter alle beslissingsmacht naar zich toegetrokken bij de Rode Duivels en Maesschalck was het niet altijd eens met die beslissingen. 

Bij een ander staflid gaat dat door met koelen zonder blazen, maar Maesschalck is minstens een even grote persoonlijkheid als Wilmots en wil zich op zijn vakgebied niet de les laten lezen. Zo kwam het al voor en tijdens het WK tot botsingen en dat zinde geen van beiden. Dat Maesschalck niet mee afreisde naar Bosnië wegens 'vakantieplannen', was een eerste indicatie en een signaal van de topkinesist zelve.

Iets gebroken

De datum voor die verplaatsing lag immers al zes maanden vast en die vakantie kwam dus als een verrassing voor Wilmots, die voor de match tegen Andorra in allerijl een nieuwe kinesist van buitenaf binnenhaalde. Er was echter iets gebroken tussen de twee en in onderling overleg besloten ze de zaak niet op de spits te drijven.

Wilmots deed wel de toegeving dat zijn spelers op vrijwillige basis Maesschalck mogen blijven consulteren. Een toegeving die hij moet doen, want Maesschalck is enorm populair en wordt door vele spelers - ook buitenlandse - gezien als de absolute top in zijn vak. Maar het zal toch zijn sporen nalaten, want naast kinesist was Maesschalck voor velen ook een vertrouwenspersoon. Wilmots zal dus een volgende interne storm moeten overleven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties