Nani gaat met Sporting zwaar de boot in, Porto wint makkelijk

Diederik Geypen

In Portugal kwamen zaterdagavond Champions League- ploegen Sporting Lissabon en Porto in actie. De ene club beleefde een complete offday, de andere won zuinig.

Vitoria Guimarães - Sporting Lissabon 3 - 0

In de partij tussen Vitoria Guimarães en Sporting Lissabon ontving de nummer 2 nummer 4. Een absolute topper dus in de Primeira Liga, die gedemonstreerd werd door de thuisploeg. Al na vijftien minuten opende Saré de score. Met de rust in zicht deed de ongelukkige Mauricio zijn eigen netten trillen. De vernedering werd voor de Leeuwen nog erger toen André André er in het slot 3-0 van maakte. Tegen Schalke 04 aanstaande woensdag zal het vele malen beter moeten.

Porto - Nacional 2 - 0

Die andere toonaangevende club uit Portugal leed geen gezichtsverlies. Porto kende weinig moeite met Nacional. Al snel bracht de Braziliaan Danilo zijn ploeg op voorsprong. Op de tweede treffer was het wachten tot het slotkwartier. Aanvaller Brahimi sloot de debatten af. Een ideale voorbereiding voor de Draken op de CL-match van woensdag bij Bilbao.