Buggenhout pakt periode en leiding tegen Lochristi.

Gentil Dossche

De talrijk opgekomen toeschouwers waren de grote winnaars in de Topper van de 10de speeldag die op een hoog en snel niveau werd betwist. Toen de thuisploeg aan het uur 2 keer scoorde in evenveel minuten konden de bezoekers enkel nog milderen.

Beide ploegen kozen direct voor aanvallend voetbal al knalde Omar Goundafi net naast (3’) en moest Sander De Batselier zich in de baan gooien op een schot van Quincy Rombaut (5’). Even later zag Rombaut de thuisgoalie iets te ver uit zijn doel staan en van op eigen helft poeierde hij de bal onder de lat (6’). Buggenhout reageerde onmiddellijk via de oprukkende Joffrey Van Der Doodt die het leder op het hoofd van Soufiane El Mokhtary schilderde en de bordjes hingen gelijk (7’). Het spel ging heel snel heen en weer al waren echte kansen eerder schaars. Glenn Noben krulde een vrije trap nipt naast (25’) en Halewijn Schoonjans kon een voorzet niet in doel verlengen (31’).

Ook na de pauze bleven het tempo en het spelniveau heel hoog. Joël Polfliet draaide een vrijschop nipt over de lat (47’). Een goed getrapte hoekschop ging over de grijparmen van Glenn Baert en Kevin Harnie kopte de thuisploeg op voorsprong (56’). Zelfde scenario amper een minuut later en opnieuw kopte Harnie een hoekschop tegen de touwen. Buggenhout ging door op zijn elan en Baert moest plat op een schot van Jeoffrey Pinon (59’). Aan de overzijde vlamde Bart De Smet een aflegger onbesuisd over (59’). De Batselier was attent op een scherpe bal van Ken Stevens (61’) en hield een loeier van Rombaut uit zijn doelvlak (66’). Lochristi gooide alles naar voor en zag de aansluitingstreffer van Tom Ponnet in de maak. Met een kattensprong ranselde de laaguitvallende De Batselier het leder uit de benedenhoek (78’). Robin Stassijns counterde snel maar Noben kwam centimeters te kort. De bezoekers bleven de lokale defensie onder druk zetten. Toen de bal voor de voet van Bart De Smet viel lukte de aansluitingstreffer dan toch (88’). Buggenhout bleef zich met hand en tand verzetten en de stand wijzigde niet meer.

De dolgelukkige voorzitter Jean-Pierre Vanheste mocht meteen het terrein op om de Champagne te ontkurken.

Volgende zondag trekt Buggenhout naar HO Kalken en is Lochristi gastheer voor Moerbeke.

Eendracht Buggenhout: De Batselier, Goundafi, Van Der Doodt, Deleau, Harnie, Mouloua (76’ Mannaerts), Noben, Pinon (84’ Stassijns), Saerens, El Mokhtary (76’ Zahriou), Maes.

SK Lochristi: Baert, Baetens, De Smet, Stobbelaar (46’ Badi), Polfliet, Rombaut, Stevens (72’ Verhoeven), Van De Velde, De Maesschalck, De Waele, Schoonjans (46’ Ponnet).

Doelpunten:6’ Rombaut 0-1, 7’ El Mokhtary 1-1, 56’ en 57’ Harnie 2-1 en 3-1, 88’ De Smet 3-2

Kaarten: geel: 37’ Stevens, 66’ Van De Velde, 75’ Saerens. Scheidsrechter: Jurgen Van Gulck.