Club mikt op groepswinst: "Niet verliezen in Turijn, winnen tegen HJK"

Club mikt op groepswinst: "Niet verliezen in Turijn, winnen tegen HJK"
Foto: © Photonews

Club Brugge staat sinds gisterenavond aan de leiding in groep B van de Europa League. De West-Vlamingen deden haasje-over met Torino FC en lijken nu al zeker van de Europese winter. Het volgende doel? Groepswinst!

Cédric De Volder in Kopenhagen

Club Brugge had bij aanvang van het seizoen één groot doel - op Europees vlak althans - voor ogen: de groepsfase van de Europa League halen. De voorbije weken mikten de troepen van Michel Preud'homme op een tweede plaats in de groep na het 'ongenaakbare' Torino FC. Maar daar kwam gisteren in het Parken Stadion van FC Kopenhagen toch enigszins verandering in. 

"Nu moeten we gas geven", klonk het na afloop bij doelpuntenmakers Lior Refaelov en Ruud Vormer. "Het verlies van Torino is een goede zaak voor ons. Het wordt natuurlijk nog steeds vechten voor die eerste plaats. En ondertussen mogen we ook de eigen competitie niet uit het oog verliezen. De wedstrijd van zondag tegen KVC Westerlo is even belangrijk."

Niet rond de pot draaien: Europese winter is heel dichtbij

Victor Vazquez had zelfs al een recept klaar richting groepswinst. "We moeten er eerst en vooral voor zorgen dat we niet verliezen in Turijn, aldus de Catalaan. "Op de laatste speeldag pakken we in eigen huis de volle buit tegen HJK en dan is die eerste plaats van ons."

"We gaan het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is", haalt Tom De Sutter zelfs een gezegde uit zijn broekzak. "Maar we moeten ook niet rond de pot draaien: een Europese winter is nu wel heel dichtbij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties