Interview Kapitein Beerschot Wilrijk maakt zich geen zorgen: "Onszelf geen extra druk opleggen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Kapitein Beerschot Wilrijk maakt zich geen zorgen: "Onszelf geen extra druk opleggen"
Foto: © SC

Beerschot Wilrijk kon zondag niet winnen bij Lyra en zag Esperanza Pelt uitlopen tot zes punten. Op verplaatsing lijkt het moeilijk te lukken voor de Antwerpenaars, maar kapitein Davy De Smedt maakt zich geen zorgen.

Door Sander De Graeve

"Dat we de rol moeten lossen bovenin? Dat vind ik niet. Het zijn inderdaad zes punten, maar dat kan heel snel ingehaald worden", aldus De Smedt aan Voetbalkrant.com. "We kijken af en toe wel naar de stand en we staan liever zes punten voor dan achter, maar voor extra druk zorgt dat niet."

"Die druk is sowieso al aanwezig. Enerzijds door onze eigen ambitie, anderzijds door de hoge verwachtingen van de fans. We moeten ons niet extra gaan focussen op die zes punten." Beerschot Wilrijk moet wel meer matchen zien te winnen. "We moeten eerst zorgen dat we zelf onze wedstrijden winnen, dan pas kunnen we naar boven kijken. Zondag hebben we dat nagelaten."

Te weinig punten op verplaatsing

Tegen Lyra kwamen jongens van coach Spaenhoven niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Lyra verloor onlangs nog met 7-0 van City Pirates. "Het klopt dat we op verplaatsing niet het beoogde punten halen. Dat is een werkpunt." Dit weekend mag Beerschot Wilrijk opnieuw op het Kiel aan de bak tegen Vosselaar.

"Dat zal opnieuw een voor 200% gemotiveerde ploeg zijn die hun match van het jaar komt spelen." Ook bij de thuisploeg is de motivatie aanwezig. "Zeker na een puntenverlies is bij ons de motivatie eens zo groot om dat recht te zetten. Iedereen staat op scherp om dat recht te zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties