Van Buyten eerlijk: "Heb aan comeback gedacht" en "Poort bij Standard bleef dicht"

Van Buyten eerlijk: "Heb aan comeback gedacht" en "Poort bij Standard bleef dicht"
Foto: © Photonews

Daniël Van Buyten nam afgelopen zomer na het WK afscheid van voetbal op het hoogste niveau. Na zestien jaar aan de top te hebben gespeeld is hij trots, al geeft hij toe nog even te hebben gespeeld met het idee van een comeback.

"Aan de top raken is een ding, er blijven is een andere zaak. Ik ben trots zestien jaar aan de top te kunnen hebben gespeeld. Bij Marseille heb ik mooie momenten gehad, bij Hamburg en bij Bayern - waar ik het grootste deel ben geweest - ook", aldus de gewezen Rode Duivel tegen Sporza.

Deze zomer nam Van Buyten een moeilijke beslissing om te stoppen: "Ik heb gedacht aan een comeback, ja. Maar dan had ik volgend jaar weer in dezelfde situatie gezeten en moeten stoppen. Ik woon niet ver van Anderlecht, mijn familie had dikwijls kunnen komen kijken. Bij Standard bleven de poorten dicht, ik heb getwijfeld en afgewacht ... maar uiteindelijk wilde ik me niet forceren."

Ik heb fouten gemaakt, maar wie doet dat niet

De bijnaam 'Daniël Van Blunder' heeft de centrale verdediger lang weten te achtervolgen. "Ja, er waren fouten. Ik heb fouten gemaakt, maar wie maakt geen foutje? Ik weet niet waarom sommige mensen het op me gemunt hadden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties