Serie A: Ménez leert Milan opnieuw te winnen

Jérémy werd de held van AC Milan in het duel tegen Udinese. Met een doelpunt vanop de stip en eentje na een mooie run, bezorgt de Fransman Milan zijn eerste zege in zes wedstrijden in de Serie A. Er ontstond nog flinke commotie over een kopbal al dan niet over de lijn.

Jérémy Ménez, die overgenomen werd van PSG en vandaag als valse spits werd uitgespeeld, heeft AC Milan langs Udinese geholpen. De Franse aanvaller bracht zijn doelpuntenaantal zo op zeven stuks, waarmee hij zijn persoonlijke record evenaarde. De Milanezen wonnen broodnodig de 3 punten in dit rechtstreeks duel in het peloton van het klassement, waardoor ze opklimmen naar een voorlopige vijfde plaats.

In de eerste helft zorgde een kopslag van Rami over flink wat discussie. In Italië beschikken ze nog niet over doellijntechnologie, waardoor een moeilijk te beoordelen kopbal van Rami achter de lijn niet als doelpunt werd erkend.

De thuisploeg bleef de aanval opzoeken, maar zowel Bonaventura, El Shaarawy, Ménez, en Honda konden de openingstreffer niet scoren. Na de rust kwam de match in een stroomversnelling. Eerst kreeg Domizzo van Udinese een rode kaart onder de neus geschoven door een penaltyfout te veroorzaken.

Ménez zette zich achter de bal, en faalde niet: 1-0. AC Milan met elf tegen tien, wou de wedstrijd zo snel mogelijk in een definitieve plooi leggen, maar slaagde daar pas in nadat Essien ervoor zorgde dat beide ploegen met tien spelers overbleven.

Ménez benutte de gekregen ruimte, liep de rechthoek in, en werkte prachtig af, waardoor Milan opklimt naar een voorlopige vijfde plaats, en einde maakt aan een mindere reeks.