Reactie Emond tweede beste Belgische schutter: "En dat terwijl ik niet alles speelde"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Emond tweede beste Belgische schutter: "En dat terwijl ik niet alles speelde"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren knoopte zaterdagavond aan met een overwinning. Tegen Moeskroen-Péruwelz werd het 2-1, na onder meer een doelpunt van Renaud Emond. De spits wordt iedere week belangrijker voor zijn team.

Inmiddels heeft de 22-jarige aanvaller 6 doelpunten achter zijn naam staan. Niet mis als je weet dat Waasland-Beveren nog maar 17 keer de weg naar de netten vond. “Dat is niet slecht, hé”, aldus een meer dan tevreden Emond in de catacomben van de Freethiel.

Dat maakt van de man uit Virton overigens de tweede beste Belgische goaltjesdief in de Jupiler Pro League, na Laurent Depoitre. “Ook dat is niet slecht, hé. Ik heb bovendien lang niet alles gespeeld, terwijl dat bij Depoitre toch wél het geval is.”

"Ik heb geen doelpuntenaantal voor ogen. Het behoud is wat telt"

“Doelpunten maken is altijd leuk, maar wat belangrijk is, is dat die doelpunten ook beslissend zijn. Als je scoort bij een 4-1-nederlaag, tja… Dan levert dat niets op. Of ik verwacht had dat ik nu aan zes goals zou zitten? Het lukte me destijds bij Virton, dus ik wist wel dat ik het ook hier zou kunnen.”

“Ik wil deze lijn graag doortrekken en nog meer wedstrijden spelen. Of ik een bepaald aantal doelpunten voor ogen heb? Neen, dat niet. Het behoud is het enige wat telt. Als we ons kunnen handhaven, dan zullen de goals wel vanzelf volgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties