Club-talenten op rand van grote doorbraak

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 42 reacties
Club-talenten op rand van grote doorbraak
Foto: © Photonews

De jonge goudhaantjes van RSC Anderlecht maken dezer dagen furore in binnen- en buitenland. Maar ook bij Club Brugge kloppen enkele jongeren op de deur van Michel Preud'homme. Onze redactie zet enkele jongens op de rand van de doorbraak op een rij.

Door Cédric De Volder

De jeugdwerking van RSC Anderlecht levert uitstekend werk, maar ook de vruchten van de Club Academy worden geplukt. Bjorn Engels, Brandon Mechele, Nikola Storm, Tuur Dierckx (uitgeleend aan KV Kortrijk, nvdr.), Obbi Oularé,... kent het grote publiek al. Maar welke jongens staan in de schaduw te trappelen om zich te bewijzen?

Sander Coopman (19): Vazquez 2.0

De aanvallende middenvelder is misschien wel het grootste talent dat op Olympia loopt te voetballen. Sander Coopman behoort eigenlijk sinds vorig seizoen al tot de A-kern, maar werd terugggeslagen door een aanslepende schouderblessure. Al is er geen twijfel: deze jongens sprokkelt dit seizoen nog minuten.

Dario Van den Buijs (19): opvolging Mechele en Engels verzekerd

Stan Van den Buijs vervoegde de technische staff van Club Brugge en liet zoon Dario overkomen van KVC Westerlo. De opvolging van Bjorn Engels en Brandon Mechele is met de 19-jarige verdediger alvast verzekerd. Ook zijn polyvalentie is een troef. Dario kan voor de verdediging én op de linkerflank uit de voeten.

Pieter Mariën (18): aanvallend én verdedigend sterk

Pieter Mariën is de gedoodverfde opvolger van Thomas Meunier. "Het is een back zoals de backs bij Club Brugge moeten zijn", worden de kwaliteiten van de 18-jarig Mariën wel eens samengevat. Meunier in de belangsteling van Duitse en Engelse clubs? Geen probleem, jongens!

Lennert De Smul (18): van paars-wit naar blauw-zwart

Club Brugge plukte Lennert De Smul weg bij RSC Anderlecht. Hij is van nature een centrale middenvelder, maar kan ook in het hart van de defensie uit de voeten. De Smul wordt vergeleken met Timmy Simons, maar heeft meer voetballend vermogen dat de huidige aanvoerder van de West-Vlamingen.

Anas Hamzou (18): sneltrein op links

Snelheid, vista, scorend vermogen én een dribbel: Anas Hamzou heeft het allemaal. Het maakt de 18-jarige flankspeler dan ook allemaal niet uit: flankverdediger, flankaanvaller of zelfs in de punt. Laat maar komen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties