Respect: Real Madrid straft eigen fans zwaar voor spreekkoren tegen Messi

Respect: Real Madrid straft eigen fans zwaar voor spreekkoren tegen Messi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Madrid heeft 17 van zijn fans een stadionverbod gegeven. Reden? Ze maakten zich schuldig aan anti-Messi-gezangen tijdens de wedstrijd tegen Celta de Vigo. De Madrileense club wil ook een onderhoud met de tribune van jonge, fanatieke supporters.

Madrileense supporters kwamen dit weekend niet positief in het nieuws, met gezangen als ‘Messi is een idioot’ en ‘Klote Catalonië’. En dus zou de Spaanse voetbalbond een onderzoek instellen naar de gezangen.

Real zelf? Die reageren nu al, door 17 onverlaten een stadionverbod op te leggen voor de gezangen. Op die manier willen ze nu al een duidelijk signaal sturen dat dat soort gezangen not done zijn.

Duidelijk signaal

De Madrileense club gaat ook de dialoog aangaan met een tribune vol jonge, fanatieke supporters om hun motieven te kennen en dit soort zaken in de toekomst te gaan vermijden.

Vanaf 15 december kunnen dit soort gezangen namelijk zwaardere straffen voor de club betekenen, omdat de Spaanse voetbalbond LFP zwaarder wil gaan optreden tegen supportersgeweld - al dan niet verbaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties