"Maes scheldt iedereen verrot, zelfs zijn assistenten"

Jeroen Evens
| 4 reacties
"Maes scheldt iedereen verrot, zelfs zijn assistenten"
Foto: © SC

Mbaye Leye verruilde deze zomer Zulte-Waregem voor Lokeren, en daar heeft hij geen spijt van. In Sport/Voetbalmagzine blies de Senegalees de loftrompet voor coach en club.

Tijdens zijn periode bij Zulte-Waregem was Francky Dury zijn patron, bij Lokeren oefent Peter Maes die functie uit. Een verschil dat niet van de poes genoemd kan worden, ook voor Leye niet. “Oké, hij is hard, maar ik vind hem ook verbazend gek. Hij spreekt ons allemaal op dezelfde manier toe”, bejubelt Leye zijn huidige coach.

Authentiek

Zelf kan Leye de authentieke manier van coaching wel appreciëren. “ Iedereen scheldt hij verrot! Zelfs zijn assistenten! In het voetbalmilieu kom je maar zelden iemand tegen die zo authentiek is, die zich niet in bochten wringt om je te zeggen wat hij denkt.”

Ook de trainingen zouden een pak intensiever zijn dan bij zijn vorige werkgever. “Bij Lokeren train je zoals je wedstrijden speelt, dat bevalt me wel.”

De perfecte club

“Toen ik voor de eerste keer het veld ging opkomen bij Lokeren, scandeerde het publiek mijn naam. Op dat moment dacht ik: ik heb nog niks gedaan voor deze club, en toch staan ze al achter mij. Dat heeft me gemotiveerd. Voor mij is Lokeren de perfecte club om mijn carrière opnieuw te lanceren”, liet Leye zich nog ontvallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties