Club blijft maar Denen loten: "Hetzelfde niveau als wij"

Club blijft maar Denen loten: "Hetzelfde niveau als wij"
Foto: © photonews

Waar de ontgoocheling bij Anderlecht nog groot was, werd er bij Club Brugge net niet de champagne bovengehaald. Met Aalborg treffen ze een haalbare kaart en met hun ervaring tegen Deense ploegen kunnen ze zich al een beeld maken van de sterkte van de tegenstander.

Alle spelers waren dan ook positief over de loting. "We hadden het veel slechter kunnen treffen", zegt Tom De Sutter op de site van Club. "Ik denk dat Aalborg van hetzelfde niveau is van Club. Het is hoe dan ook een haalbare tegenstander. Als we top zijn, moet een plaatsing voor de 1/8ste finales zeker tot de mogelijkheden behoren."

Na Kopenhagen en Brondby is het al de derde keer dit seizoen dat Club tegen een Deense ploeg moet uitkomen. "Toeval bestaat niet", lacht Ruud Vormer. "Het waren tegen Brondby en FC Kopenhagen telkens goede ervaringen. Het is niet één van de grote boosdoeners die we konden treffen. Toch is behoedzaamheid geboden. Aalborg werd afgelopen seizoen niet per ongeluk kampioen en ze zijn evenmin toevallig tweede geworden in hun poule."

Elke tegenstander met respect behandelen

Mathew Ryan waarschuwt zijn maats wel voor overdreven optimisme. "We hebben wel een kans tegen dit team, maar op zo'n hoog niveau in een Europese competitie zijn er geen makkelijke tegenstanders. Ze staan hier met een reden. We gaan met dezelfde mentaliteit naar elke wedstrijd toe, behandelen elke tegenstander met hetzelfde respect dat ze verdienen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties