Analyse Het gevaar van Moskou: De tegenstander van Anderlecht onder de loep

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Het gevaar van Moskou: De tegenstander van Anderlecht onder de loep
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu alle papiertjes uit alle balletjes gehaald zijn, kennen we de tegenstanders van Club Brugge en Anderlecht in de volgende ronde van de Europa League. Voor Anderlecht wacht een lastige tegenstander. Ontdek hier waarom.

Door Sander De Graeve

Dinamo Moskou, het is niet de meest klinkende naam en zeker niet de meest tot de verbeelding sprekende verplaatsing, maar Anderlecht moet toch opletten. Het team kocht de laatste jaren erg stevig in en haalde maar liefst achttien op achttien in de Europa League. Een overzicht.

3e in Russische Premier League

Na zeventien speeldagen staat Dinamo op een derde plek in Rusland. Het heeft al negen punten achterstand op Zenit St. Petersburg, maar tweede CSKA Moskou is in het vizier. Amper twee punten scheiden de twee teams uit de hoofdstad. Bovendien heeft Dinamo nog een match minder gespeeld.

In de Russische competitie, waar niet zó veel gescoord wordt, slaagt het er toch in om gemiddeld twee goals per match te scoren. Enkel Zenit en CSKA doen beter. Met negentien tegengoals op zestien matchen liggen er achterin wel mogelijkheden voor de Brusselaars. Grootste overwinningen waren een 7-3 tegen Rostov en 5-0 tegen Amkar Perm.

18 op 18 in Europa

In de Europa League ging het de Russen voor de wind. In een groep met PSV, Panathinaikos en Estoril haalden ze het maximum van de punten. Opvallend: elke match werd gewonnen met het kleinste verschil. In PSV gingen ze donderdag nog met een 0-1 zege aan de haal in de 89e minuut. Oppassen dus voor Anderlecht.

De Belgische link: William Vainqueur

Bij Dinamo speelt één van de hoofdredenen van de malaise bij de Rouches. In Luik hebben ze het vertrek van William Vainqeur nooit echt kunnen opvangen. Bij Dinamo speelde hij zich intussen in de basis. Hij is de regulator achter spelverdeler Valbuena.

Sterspelers 

Als we de spelerslijst zo'n beetje overlopen weten we niet echt waar te beginnen. Met Christopher Samba hebben ze een verdediger die gepokt en gemazeld is in de Engelse Premier League. Verder kunnen de Russen rekenen op jongens als Buttner (ex-Manchester United), Douglas (ex-Vitesse), Dzsudzsak (ex-PSV), Zhirkov (ex-Chelsea), Kuranyi (ex-Schalke) en goalgetter Kokorin, die op het WK nog scoorde.

Dé grootste ster is echter Matthieu Valbuena. De Franse middenvelder leek getrouwd met Olympique Marseille, maar Dinamo kon hem toch wegplukken. De in Brugge geboren spelmaker is levensbelangrijk met een pak assists. 

Een kans voor Anderlecht: Winterstop en Manolev!

Toch zijn er ook positieve zaken voor Anderlecht. Ten eerste valt de Europa League los in de 'congé' van de Russen. De competitie wordt immers maar hervat begin maart. Dinamo Moskou bereidde zich wel voor en speelt een vriendschappelijk tornooi tegen onder meer Kopenhagen en Göteborg.

Verder hebben we ook de lieveling van René van der Gijp op rechtsback. Hij speelt niet altijd mee, maar met Manolev weet je nooit. Onderstaand filmpje illustreert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties