Alderweireld: "Southampton kan in de prijzen vallen"

Alderweireld: "Southampton kan in de prijzen vallen"
Foto: © SC

Toby Alderweireld is met Southampton uit een moeilijke periode gekomen. Als het ook leider Chelsea zou kunnen verslaan, dan eindigt het 2014 op een CL-plaats. "Maar Thibaut verslaan wordt natuurlijk verschrikkelijk lastig", beseft Alderweireld.

Het is een blij weerzien voor Alderweireld met enkele ex-ploeggenoten van Atlético Madrid. "Diego Costa afhouden wordt heel moeilijk", aldus de verdediger van Southampton. 

"Hij is snel, heeft techniek en kan goals maken. Hij is bovendien ook kopbalsterk, ik zal echt op mijn best moeten zijn om hem te kunnen tegenhouden", geeft hij aan in Daily Telegraph.

Polyglot Courtois

En dan moest de lofzang op Courtois nog beginnen: "Hij heeft zich geweldig makkelijk aangepast bij Chelsea. Hij is dan ook een echte polyglot en is een van de beste keepers ter wereld."

Toch is Southampton niet kansloos, meent Alderweireld: "Vorig jaar gaf niemand aan het begin van het seizoen Atlético Madrid een kans op de prijzen en toen is het gelukt."

"Met Pellè hebben we een goalgetter en Tadic een man voor de assists, maar onze grootste sterkste is ons team. Ook dat is eigenlijk zoals bij Atlético Madrid - waar het team ook primordiaal was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties