Dagboek vanop de 30e Africa Cup

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Dagboek vanop de 30e Africa Cup
Foto: © SC

Zaterdag gaat in Equatoriaal Guinea de 30e editie van de Africa Cup van start. Uittredend vicekampioen Burkinao Faso droomt deze keer van winst en is danig Belgisch getint. Paul Put stuwt de spelers aan, sportdokter Chris Goossens maakt ze speelklaar. Die laatste houdt voor ons een dagboek bij.

De voorbereiding richting de match van morgen was niet ideaal. Na een succesvolle stage in Zuid-Afrika is de ploeg eergisteren aangekomen in Equatoriaal Guinee. Het bungalowpark, te vergelijken met een vakantieverblijf aan de Côte d'Azur of in de Ardèche, vond Paul Put maar niets.

Een hotel vlakbij het stadion moest soelaas brengen, maar het was er zo rumoerig dat we naar ons eerste verblijf zijn teruggekeerd. De trainingsfaciliteiten zijn oké, comfort is er niet.

Ons bungalowpark vond Paul Put maar niets

Vanavond oefenen we om 20 uur in het stadion. Paul wil namelijk op het aanvangsuur van de wedstrijd een laatste keer trainen. Voor het overige maak ik een analyse van de voorbijgaande oefensessies. Het resultaat van de meest fitte spelers, maak ik over aan de trainer.

De groep wil deze keer absoluut de Africa Cup winnen, al zitten we in een moeilijke poule. We openen tegen Gabon, waar mijn Oostende-keeper Didier Ovono de koning is. Ook Pierre-Emerick Aubameyang van Dortmund wordt een gesel voor onze verdediging.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties