Hoe ziet Essevee er uit begin 2015?

Hoe ziet Essevee er uit begin 2015?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wordt weer puzzelen voor Francky Dury. Niet dat dat nog een verrassing is, maar toch: door de Afrika Cup (N'Diaye en Sylla), de Asian Cup (Troisi) en de uitgaande transfer van Bongonda zal de ploeg er ook tegen Waasland-Beveren weer helemaal anders uit zien. Hoe?

In de defensie kan Dury niet meer rekenen op zijn gelegenheidsrechtsachter N'Diaye, dus zal Cissako terug op zijn oorspronkelijke vertrouwde plaats staan in plaats van een rijtje hoger. Centraal valt het af te wachten wanneer Steve Colpaert klaar is voor een volledige wedstrijd, Mendy en D'Haene kunnen het dan samen rooien.

Op het middenveld staat er meer te verwachten. Bongonda kan niet meer als supersub gebruikt worden, door de afwezigheid van Troisi is Trajkovski quasi verplicht om een centrale rol op de '10' te gaan vervullen - al ligt die plaats hem ook.

Gimbert de enige optie voorin

Daarnaast zijn er plots veel opties extra: Messoudi is er al, Kaya en Cordaro komen er bij. Te verwachten is dat Kaya - gebrek aan matchritme na maanden bankzitten bij Lokeren - eerder op de bank zal beginnen. "Ik mis enkel matchritme, conditioneel ben ik 100% fit", geeft de middenvelder zelf aan.

Voorin dan. Maar 1 echte optie: Ghislain Gimbert. Sylla naar de Afrika Cup, Plet naar de B-kern en op weg naar het buitenland (Turkije?). Het moge dus in de lijn der verwachtingen liggen dat er nog een extra spits zal bijkomen na het weekend - om een eventueel vertrek van Sylla op te vangen ook. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties