FOTOREPORTAGE: Begrafenis van Junior, België rouwt

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
FOTOREPORTAGE: Begrafenis van Junior, België rouwt
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voetbalwereld neemt momenteel afscheid van Junior Malanda. In de Basiliek van Koekelberg is de begrafenis bezig. En het moet gezegd: de middenvelder van VfL Wolfsburg was enorm geliefd.

Door Cédric De Volder

Jordan Lukaku, één van zijn beste vrienden, was duidelijk aangeslagen.

Kevin De Bruyne, ploegmaat bij Wolfsburg, arriveerde met vriendin en ouders.

Ook Thorgan Hazard was uit Duitsland overgekomen om de laatste eer te bewijzen.

Ook Anderlecht kwam met een ruime delegatie naar de begrafenis. Onder meer Besnik Hasi en Herman Van Holsbeeck kwamen de laatste groet brengen aan de ex-jeugdspeler van de Brusselaars.

Er waren natuurlijk een pak prominenten aanwezig op de afscheidsplechtigheid van Junior Malanda. Opvallend: de rouwende familie eerde de speler met shirts van VfL Wolfsburg.

De ouders hielden zich alvast kranig in deze enorm moeilijke tijden. Ook onze redactie wil de familie van Junior overigens nog eens enorm veel sterkte wensen.

Ook Habib Habibou was uit Frankrijk afgereisd om Junior een laatste eer te bewijzen. De aanvaller was natuurlijk een ploegmaat bij Zulte Waregem. Tegenwoordig maakt hij zijn doelpunten in het shirt van Stade Rennais.

De spelersgroep van Zulte Waregem was natuurlijk ook van de partij! Aanvoerder Karel D'Haene draagt de bloemenkrans van de club. De voorbije dagen toonden de spelers en staff van Essevee zich enorm aangeslagen na het verlies van hun voormalige ploegmakker.

Het hoeft geen betoog: niet alleen op menselijk vlak, maar ook voor het Belgische voetbal is het overlijden van Junior een klap. De middenvelder was een garantie voor de toekomst bij de Rode Duivels. En dat weet ook Marc Wilmots...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties