Bundesliga: Bayern wint niet, De Bruyne opnieuw aan het kanon

Caroline Tonnelier
| 2 reacties

Op de 19e speeldag in de Bundesliga kon Bayern München opnieuw niet winnen. De landskampioen bleef steken op een gelijkspel tegen Schalke 04.

Eintracht Frankfurt 1-1 Wolfsburg

Wolfsburg won afgelopen weekend nog met 4-1 van Bayern, maar tegen Eintracht Frankfurt ging het heel wat minder vlot. De thuisploeg leek zelfs op weg naar de drie punten, maar daar besliste Kevin De Bruyne anders over. In de slotfase sleepte hij nog een punt uit de brand voor zijn team.

Bayern 1-1 Schalke 04

Bayern kwam al heel vroeg met tien man te staan na de uitsluiting van Boateng. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Arjen Robben. Vijf minuten later maakte Höwedes gelijk, voldoende voor een punt voor Schalke.

Borussia Mönchengladbach 1-0 Freiburg

Bij Gladbach moest Thorgan Hazard tevreden zijn met een plek op de bank. Hij mocht in het slotkwartier nog invallen voor doelpuntenmaker Hermann. Dia had halfweg de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord.

Hannover 96 1-1 Mainz 05

1-1 was de uitslag van de avond, ook in Hannover. Nicolas Castillo mocht zich voor het eerst tonen bij zijn nieuwe club. Hij viel in de 63e minuut in.