Opmerkelijk: 'Dendoncker is gemiddeld beste middenvelder'

Opmerkelijk: 'Dendoncker is gemiddeld beste middenvelder'
Foto: © SC

Het is een opvallend gegeven. Op basis van de punten in de krant Het Laatste Nieuws, scoort de middenvelder van Anderlecht gemiddeld het beste na 13 wedstrijden in eerste klasse. Wat maakt hem zo nuttig voor paars-wit?

De 19-jarige verdedigende middenvelder uit Passendale maakte op 21 juli 2013 zijn officiële debuut in de Supercup tegen KRC Genk. In die periode had Club Brugge Dendoncker graag teruggehaald naar West-Vlaanderen. Hij bleef, een goede keuze achteraf gezien. 

Het is niet zo vanzelfsprekend om op 19-jarige leeftijd de concurrentie aan te gaan op het middenveld van Anderlecht.

Toch lukt het Dendoncker aardig, hij verzamelt een mooi aantal speelminuten en stelt nooit teleur. Steeds sober en nuttig spelend met oog voor de ruimte op het veld en een fantastisch afstandschot in de benen.

Tandem Defour

Op 18 januari van dit jaar maakte hij zijn eerste competitiedoelpunt voor Paars-wit, met een geweldig afstandschot had hij aandeel in de 3-0 overwinning tegen Lierse.

Naast Defour kan hij rustig voetballen en vertrouwen pakken. Als ook Tielemans straks zijn oude niveau opnieuw haalt, heeft Hasi positieve keuzeproblemen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties