AZ zorgt mee voor spektakel, maar kan PSV niet afstoppen

Caroline Tonnelier
| 2 reacties

In de opener van de 22e speeldag in de Nederlandse Eredivisie hebben AZ en PSV voor een echt spektakelstuk gezorgd. De ploeg uit Alkmaar leek op weg naar een comeback, maar moest toch het onderspit delven.

Ondanks een furieus begin van AZ, met meteen enkele goede kansen, keek de thuisploeg al na acht minuten tegen een dubbele achterstand aan. Dat was de verdienste van Luuk De Jong, die zijn elfde en twaalfde van het seizoen tegen de netten werkte.

Met doelpunten kort voor en kort na de onderbreking kwam AZ echter terug op gelijke hoogte. De doelpunten kwamen op naam van Henriksen en Mühren. Een knappe comeback leek in de maak.

Het laatste woord was echter voor PSV. Wijnaldum zette de bezoekers opnieuw op voorsprong en twee minuten later vervolledigde Luuk De Jong zijn hattrick. De 2-4 viel op het uur en bleek ook de laatste treffer van de partij. Voor PSV was het de tiende opeenvolgende overwinning.