Mourinho over criminele tackle: "Mijn Engels is niet goed genoeg om woord te vinden"

Caroline Tonnelier
| 8 reacties
Mourinho over criminele tackle: "Mijn Engels is niet goed genoeg om woord te vinden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het gelijkspel tussen Chelsea en Burnley was er wel een en ander om over na te kaarten. Vooral de scheidsrechter lag onder vuur omwille van een aantal verkeerde beslissingen.

De opvallendste fase was de rode kaart van Matic nadat hij zich revancheerde omwille van een brutale tackle. Tegenstander Barnes kwam er zonder kaart vanaf. 

Na de wedstrijd hield Mourinho zich nog op de vlakte, maar vandaag reageerde hij wel bij Sky Sports. Hij noemde de tackle van Barnes 'crimineel' en voegde er meteen een sneer naar de televisiezender aan toe, omwille van hun eerdere kritiek aan het adres van Diego Costa.

"Ik zou willen weten hoe jullie de acties van de Burnley-speler beschrijven? Mijn Engels is niet goed genoeg om een woord te vinden. Eerder had Sky Sports het over 'Diego crimes' in een oplijsting van een aantal fases met de Chelsea-aanvaller. 

Hij vervolgde. "Als Diego Costa drie matchen krijgt en Matic waarschijnlijk ook... zeg mij eens, hoeveel matchen verdient deze speler? Dit kon het einde van een carrière zijn. Matic heeft veel geluk gehad."

Pleidooi voor videobeelden

De Portugees uitte dit seizoen alweer heel wat kritiek op de arbitrage, maar toont ook begrip. Hij pleitte voor het gebruik van videobeelden. "Als een ref een penalty drie meter voor zijn neus niet ziet, dan kan een official voor een scherm het toch niet missen."

"Als we de integriteit van de scheidsrechters willen beschermen en geloven dat de fouten een gevolg zijn van een verkeerde interpretatie, een slechte positie of de onvoorspelbaarheid, dan denk  ik dat technologie kan helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties