Chelsea-fans laten zich opnieuw van hun slechtste kant zien

Nick Goetstouwers
| 6 reacties
Chelsea-fans laten zich opnieuw van hun slechtste kant zien
Foto: © SC

De fans van Chelsea leren maar niet bij uit het verleden. Ze staan opnieuw in het centrum van de belangstelling omdat ze racistische liederen zongen, ditmaal op de trein van Londen naar Manchester.

Er is opnieuw een filmpje opgedoken waarin Chelsea-fans het niet kunnen laten om racistische liederen te scanderen op de trein.

De beelden zijn opgenomen na de wedstrijd van zondag in de finale van de League Cup. Op het filmpje is duidelijk te horen dat de fans zingen “N***r on the door”.

Niemand durfde de fans te confronteren met hun gedrag

Daarmee verwijzen ze duidelijk naar het incident van vorige maand in de metro van Parijs. Toen verhinderden enkele fans de toegang van een zwarte man tot de metro.

De vrouw die de beelden maakte reageerde geschokt: “Niemand durfde de fans te confronteren met hun gedrag. De andere treinreizigers moesten blijven zitten en luisteren. Het was verschrikkelijk”.

Er werden ook anti-semitische liederen gezongen, deze werden echter niet gefilmd. Volgens de vrouw zong de groep “Spurs are on their way to Auschwitz, Hitler’s gonna gas them again” en prezen ze John Terry omdat hij in 2012 geschorst werd voor racistische uitspraken.

Niemand werd fysiek aangevallen, maar voelden drie Aziatische vrouwen en een zwarte man zich zodanig gekwetst dat ze de trein verlieten uit angst en afgunst voor de racistische mannen.

“Ik kan maar niet geloven dat mensen uit deze tijd nog zo kunnen zijn”, aldus de vrouw die het filmpje maakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties