Van Gaal slachtoffer van zijn eigen regels

Lennert Vannooten
| 34 reacties
Van Gaal slachtoffer van zijn eigen regels
Foto: © photonews

Manchester United werd maandagavond uitgeschakeld in de FA Cup. De strenge en strikte aanpak van Louis van Gaal lijkt zich tegen zichzelf te keren. De vraag rest hoelang de coach nog in het zadel blijft, als zijn sterren hem ook laten vallen.

De Nederlandse coach is geweldig gevoelig voor discipline, hij is zelfs de gouverneur van de discipline volgens Dailystar

Wanneer hij trainer werd bij Bayern München, moest de ploeg verplicht samen eten en moesten ze mooi rechtop zitten van de Nederlandse coach. Luca Toni mocht de strenge regels destijds aan den lijve ondervinden en was voor het einde van het seizoen nog weg bij Bayern.  

Ook bij Manchester United trekt hij de strikte regels door. Alle spelers worden verplicht om Engels te spreken op het trainingsveld, iedereen moet eten op hetzelfde moment en er werden dubbele trainingssessies ingevoerd. 

Er wordt zelfs beweerd dat zijn dochters hem thuis op een formele manier moeten aanspreken. Discipline tot in de puntjes. In een week tijd ziet van Gaal nu vier spelers wegvallen voor verschillende incidenten tijdens afgelopen wedstrijden. 

Als zijn spelers het beu worden om de strikte regeltjes allemaal mooi op te volgen, en de groep begint zich tegen hem te keren, lijkt de positie van van Gaal als coach bij United onhoudbaar te worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties