Crisis in Madrid: mindere vorm Ronaldo slechts deel van het probleem

Caroline Tonnelier
| 37 reacties
Crisis in Madrid: mindere vorm Ronaldo slechts deel van het probleem
Foto: © Photonews

Het is crisis in Madrid. De Koninklijke verspeelde afgelopen weekend zijn leidersplaats aan aartsrivaal Barcelona en werd na de nederlaag tegen Schalke 04 in de Champions League uitgefloten door de eigen fans.

  • Ronaldo scoorde 32 van de 41 doelpunten dit seizoen in 2014
  • Real Madrid moet zich in alle linies bezinnen
  • Messi in 2015 bij 22 doelpunten betrokken in La Liga

Wat een contrast met het Real Madrid van eind vorig jaar. De ploeg van Ancelotti leek toen ongenaakbaar en was voor velen niet alleen op weg naar de landstitel, maar was ook de topfavoriet voor eindwinst in de Champions League. 

Dat het toen zo vlot liep voor Real had natuurlijk veel te maken met de bloedvorm waarin Cristiano Ronaldo verkeerde. De Portugees scoorde met de ogen dicht. 32 van de 41 doelpunten die hij dit seizoen al scoorde, vielen in 2014. 

Mindere vorm Ronaldo slechts deel van het probleem

De Portugese machine stokte na de jaarwissel en makkelijke zeges lijken er niet meer in te zetten. Heeft dat met de minder vorm van CR7 te maken? Deels, want met een speler in de rangen die met de ogen dicht scoort, is het natuurlijk veel makkelijker om afstand te nemen van de tegenstander. 

Er is natuurlijk veel meer aan de hand. Real bewees tijdens de schorsing van Ronaldo dat het ook zonder hem (vlot) kan winnen, getuige de klinkende 4-1 zege tegen Real Sociedad.

Gisteren bleek nog dat de Portugees het niet alleen kan: ondanks zijn doelpunten ging zijn team de boot in. Vooral defensief liet Real Madrid het afweten, doelman Casillas voorop. De Koninklijke moet zich met andere woorden in alle linies bezinnen.

Intussen in Barcelona...

In Barcelona zien ze het allemaal graag gebeuren. De Catalanen vinden opnieuw bijzonder vlot de weg naar de netten, Lionel Messi voorop. De Argentijn scoort en laat scoren: hij was in 2015 in La Liga al in 22 doelpunten betrokken.

Ter vergelijking: Real Madrid máákte nog niet eens 22 doelpunten in de competitie.  De Koninklijke zit momenteel aan 20 treffers. 

Op 22 maart is er El Clásico. Die wedstrijd lijkt nu al beslissend te zijn voor de verdere kansen van Real Madrid in het kampioenschap. Ronaldo en co hebben dus nog anderhalve week om zich klaar te stomen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties