Brepoels ziet probleem: "De wil om te winnen is soms te groot"

Lander Marin
| 5 reacties
Brepoels ziet probleem: "De wil om te winnen is soms te groot"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Omstreeks 13.15u arriveert Waasland- Beveren-coach Guido Brepoels in de perszaal aan het Freethiel Stadion. Dat de derby tegen Lokeren van aanstaande zondag de beslissende factor zal zijn in het vraagstuk 'Play-off 2 dan wel Play- off 3', zou je hem niet aangeven.

Lander Marin in Beveren

Op de vraag wanneer Waasland-Beveren voor het laatst tegen Lokeren won kan de bedaarde Brepoels niet antwoorden. Wel weet hij even goed als wij, dat nu het ideale moment zou zijn om de ban te breken. “We gaan ons best doen. Vorige training wilden de spelers extra lang doorspelen, dus dat is een goed teken.”

Toch is Brepoels voorzichtig. “Als Lokeren top is zoals tegen Anderlecht gaan we een moeilijke namiddag tegemoet. We mogen zeker niet te gretig zijn.”

Twee dagen feest

Waasland-Beveren verliest al weken met het kleinste verschil. Brepoels denkt te weten hoe dit komt: “De wil om te winnen is bij de spelers soms te groot. Daardoor maken we fouten. We moeten gewoon rustig blijven en de posities behouden.”

Hij zegt niet vaak aan de tegenstander te denken. “Ik ben vooral met mijn eigen team bezig. De ploeg en ik weten goed genoeg dat we moeten winnen. Play-off 2 bereiken zou dan ook gelijk staan aan twee dagen feest.”

Toekomstmuziek

De Limburger heeft vertrouwen in een goede afloop: “Op zich kan je als coach niet veel doen. Zeggen tegen de jongens dat ze in de wedstrijd moeten blijven en mee kansen creëren. We hebben het heft in eigen handen. Ook de steun van de supporters wordt belangrijk.”

Gezeten op de 14de plaats, met nog een punt voorsprong op Cercle Brugge, is Play-off 2 perfect mogelijk. Daarbij komt nog dat Cercle bezoek krijgt van KV Mechelen, dat al sinds 24 januari niet meer verloor. 

Zondag falen zou dus zorgen voor een moeilijke situatie. “Ik heb nog niet aan Play-off 3 gedacht. Het zou uiteraard een nachtmerrie zijn. Ik ben hier graag en wil hier iets moois opbouwen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties