Anderlecht krijgt niks cadeau: "10 miljoen per jaar voor Eurostadion"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 81 reacties
Anderlecht krijgt niks cadeau: "10 miljoen per jaar voor Eurostadion"
Foto: © photonews

Vandaag wordt beslist wie het Eurostadion mag bouwen. Bij Anderlecht wachten ze dus vol spanning op de afloop, want de vrees is er nog steeds dat iemand stokken in de wielen komt steken.

Door Johan Walckiers

Ook Anderlecht stuurde vandaag een afvaardiging naar het Schepencollege van de Stad Brussel. Daar wordt ook beslist over hun toekomst. "We hebben nog altijd het alternatief om het huidige stadion te verbouwen, maar we zijn nu al twee jaar zelf bezig met dat Eurostadion, dus hopen we er echt wel op", aldus Herman Van Holsbeeck.

Dat het er komt, is nu wel zeker. "Indien er nu nog iets zou fout lopen, zou dat een afgang zijn voor België, terwijl Steven Martens er alles aan gedaan heeft om het EK naar hier te halen", vervolgt Van Holsbeeck, die tegelijk ook de tegenstand countert.

Tien miljoen euro per jaar huur

Binnen de Pro League zijn er immers stemmen die spreken over oneerlijke concurrentie als Anderlecht in het nieuwe Eurostadion mag spelen. "Kijk, Anderlecht investeert niks in de bouw van het stadion. De drie mogelijke bouwheren (BAM/Ghelamco, de groep Denys en Besix) kunnen het project zelf dragen."

Ondertussen werd bekend dat BAM/Ghelamco het haalde. En dus moet Anderlecht om het nieuwe stadion van meer dan 60.000 plaatsen te betrekken, heel wat huur betalen. "En dat zal niet min zijn", aldus Van Holsbeeck. "Het gaat hier over een bedrag van bijna 10 miljoen euro per jaar. Dus we krijgen niks cadeau hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties